Negen vrouwen kwamen op donderdag 3 oktober bij elkaar in het parochiehuis van de Antonius van Paduakerk om een minipelgrimage te maken naar Huissen v.v. De organisatie van de wandeling was in handen van De Wandelmaat en het inhoudelijk gedeelte kwam voor rekening van Margreet Sanders en Marga Zwiggelaar o.p.

Na een korte kennismaking, koffie/thee en de vertrekceremonie in de kerk verlieten we al wandelend een zonovergoten Nijmegen. De herfst hing al in de lucht. Vandaag liepen we via het Eikpunt in Lent, waar we werden ontvangen met koffie en thee. Na een kort bezoek aan de stilteruimte van deze woongemeenschap vervolgden we de weg naar Bemmel. Daar konden we het middeleeuwse kerkje met de prachtige wandschildering bezoeken. Door het boerenland en langs de Linge arriveerden we aan het eind van de middag in Huissen.

In het Dominicanerklooster stond al een drankje en een knabbeltje voor ons klaar. Na heerlijk avondeten en het Avondgebed konden we nader met elkaar kennis maken via ‘wegenkaarten’ (foto’s met verschillende soorten wegen); ‘welke weg hoort nu bij jou?’

De volgende dag verlieten we het zonnig Huissen. De eerste stop was bij de kapel Onze Lieve Vrouwe van de Bloeiende Betuwe, waar we even stilstonden bij de Tweede Wereldoorlog. Langs de Betuwelijn, Park Lingezegen en een historisch zandpad bereikten we de kerk van Ressen, waar we werden ontvangen met koffie en thee. We konden deelnemen aan een kort meditatief middaggebed, in deze oudste kerk van de regio. Vanaf Ressen was het niet ver meer naar Nijmegen. Via boomgaarden, de nieuwbouw van Nijmegen en een tussenstop bij de Protestantse Kerk in Lent kwamen Waal en Nijmegen al weer snel in zicht.

Met de nodige kilometers in de benen namen we aan het eind van de middag afscheid van elkaar, maar niet voordat we eerst een afscheidsdrankje hadden genuttigd. We kunnen terugkijken op een goede minipelgrimage, met een aangename groep en – niet onbelangrijk – fantastisch herfstweer.